Insinöörimatematiikkaa tiivistettynä

URN:NBN:fi-fe20044218

Nämä ovat muistiinpanojani TKK:n matematiikan peruskursseilta.

Tiedostot

Saatteeksi

Olen kirjoittanut nämä muistiinpanot alunperin itselleni ja julkaisen ne nyt yksinkertaisesti siltä varalta, että niistä sattuisi olemaan jollekulle muullekin jotain iloa.

Kyseessä ei ole oppikirja vaan asioita on jätetty pois, oiottu ja yksinkertaistettu sen mukaan miten olen niitä itse katsonut tarvitsevani ja kuinka hyvin olen muistanut asiat entuudestaan. Tarkoituksena on ollut lähinnä luetteloida erilaisten ongelmien ratkaisutapoja käytännön (tietotekniikka-)insinöörintyötä ajatellen eikä niinkään osoittaa tai johtaa niitä. En myöskään väitä ymmärtäväni kaikkea kirjoittamaani -- mikä on tietysti harmi, sillä matematiikka on kiinnostavaa vaikka ainakin itselläni muut työt ovat aina vieneet ajan ja energian paneutua siihen kunnolla.

Tekstiä saa kopioida, muokata ja vaikka myydä vapaasti kunhan minut mainitaan alkuperäisen version toimittajana ja kerrotaan, että alkuperäinen on vapaasti kopioitavaa materiaalia.

Valituksille finglishistä ja muista muotoseikoista en luultavasti lotkauta korvaanikaan ellei valitusten mukana tule korjaustiedostoa, sillä tämän dokumentin päivittämiseen käytetty aika on aina pois muilta töiltä. Tekstiin on epäilemättä kuitenkin jäänyt myös varsinaisia asiavirheitä -- niistä saa mielellään huomauttaa sähköpostitse. GNU Diff:llä muodostetut korjaustiedostot suoraan .tm-tiedostoon ovat tietysti vieläkin tervetulleempia.